Great Vakantiehuizen
Tulpen

De tulpen

Bollenvelden

Heb je een dagje vrij en is het heerlijk weer? Ga er dan eens lekker op uit en geniet van al die mooie kleurenpracht van de bloeiende bloembollenvelden.  Trek er dan op uit om al die kleurenpracht van dichtbij te bewonderen. Waar je moet zijn voor al dat kleurengeweld

Wanneer staan de bollenvelden in bloei?

Misschien is het goed om te weten wanneer de bollenvelden nou eigenlijk in bloei staan. Het is lastig te voorspellen wat de exacte bloeiperiode is: dat verschilt per seizoen en is afhankelijk van het weer. De vroegbloeiers zijn de narcissen. Van eind maart tot midden april staan de bollenvelden van Sint Maartenszee en Petten in het teken van de narcis. die steken meestal hun kop op vanaf eind maart.  Hierna is het de beurt aan de geurige hyacinten. Van begin tot eind april snuif je die heerlijke geur op. De tulpen komen als laatste in bloei en zijn meestal vanaf half april tot begin mei op hun mooist.
Wij zijn er trots op dat het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld in de Kop van Noord-Holland ligt. Het gebied aan de kust van Petten – Sint Maartenszee  tot Den Helder wordt in het voorjaar omgetoverd in één groot prachtig kleurrijk bollenveld.

Bloeiend Zijpe

Een van de hoogtepunten in onze omgeving is het Bloeiende Zijpe evenement. Vooral de kleurrijke fiets- en wandeltochten door de Zijpepolder zijn uniek. Tijdens de Bloeiende Zijpe fiets- en wandeldag geven bloembollenkwekers namelijk toestemming om een stukje dwars over hun boerenbollenland te fietsen of wandelen. 

Onze GREAT-Tips:

Bloemendagen Anna Paulowna

De Bloemendagen in Anna Paulowna en Breezand: Hier kun je genieten van ruim honderd mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen.

Poldertuin Anna Paulowna

Maak eens een wandeling door de gratis toegankelijke Poldertuin. De tuin staat ook wel bekend als de Keukenhof in het klein.

Land van Fluwel in Sint Maartenszee

Kinderen nemen hun ouders mee naar het land van Fluwel in Sint Maartenszee. Ontdek met een audiotour de geschiedenis van de tulp, trek de stoute schoenen uit op het BloteVoetenPad, verleg je grenzen in het AvonturenSpeelParadijs en stijg tot grote hoogte op de 10 meter hoge Uitkijktoren. Hier heb je in het voorjaar een betoverd uitzicht over de bloeiende bollenvelden en het hele jaarrond over de Pettemer duinen. Laat je hierna bourgondisch verwennen in restaurant De Kneinsberg!

Bloembollenboemel

Stap bij het Land van Fluwel in de Bloembollenboemel. Deze tractor met treintje rijdt drie keer per dag dwars door de bollenvelden. Een unieke bloembollenbeleving inclusief koffie en wat lekkers. (Controleer de de website van Bloeiend Zijpe voor de actuele informatie.)

Floratuin Julianadorp

Pluk zelf een kleurrijk boeket tulpen bij de Floratuin in Julianadorp. Tijdens Kleurrijk Julianadorp wordt in deze omgeving ook van alles georganiseerd in het teken van de tulp: van een wandeldag tot workshops en leuke excursies.

 
Tulpen meisje
 

Een kleurrijk voorproefje

In de omgeving: 2km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten