Great Vakantiehuizen

Annuleringsverzekering

Voor als u onverwachts moet annuleren

Soms gebeurt er net vóór of tijdens uw  vakantie iets, waardoor u niet meer op vakantie kunt of halverwege moet afbreken. Dan is het prettig om terug te kunnen vallen op een annuleringsverzekering.

De annuleringsverzekering wordt afgesloten bij Anker Insurance.

In de verzekeringsvoorwaarden vindt u de verzekeringsafspraken waar u wel en niet voor verzekerd bent.
Op de verzekeringskaart staat kort samengevat wat er verzekerd is en wat niet.

Waarvoor bent u verzekerd?

U bent verzekerd voor de kosten van het annuleren van de reis en het voortijdig afbreken van uw reis.

Wanneer bent u verzekerd?

U bent verzekerd voor ernstige ziekte vanaf het moment dat u deze dekking heeft gesloten tot het moment waarop uw reis begint. Daarnaast bent u tijdens uw hele reis verzekerd voor het voortijdig afbreken van uw reis. De ingangs- en einddatum van uw reis staan op uw boekingsbevestiging. In welke situaties bent u verzekerd

U bent in de volgende situaties verzekerd voor annuleringskosten als u uw reis annuleert:

 1. U, een familielid in de 1e of 2e graad of een huisgenoot overlijdt, wordt ernstig ziek of raakt ernstig gewond door een ongeval.
 2. Een familielid in de 3e graad overlijdt.
 3. U of uw partner ontdekt na het boeken van de reis zwanger te zijn en dit heeft directe gevolgen voor uw geboekte reis.
 4. U, een huisgenoot of uw inwonend kind moet een medisch noodzakelijke ingreep ondergaan.
 5. U krijgt binnen dertig dagen voor het begin van de reis onverwacht een huur- of een nieuwbouwwoning. U bent ook verzekerd, als u tijdens uw reis aanwezig moet zijn bij de overdracht van uw bestaande woning. Maar alleen als u geen invloed heeft op de opleverings- of overdrachtsdatum.
 6. De gastheer of gastvrouw die in het buitenland woont en bij wie u tijdens de reis zou verblijven, wordt ernstig ziek, loopt ernstige verwondingen op door een ongeval of overlijdt en kan u daardoor niet meer ontvangen.
 7. U kunt onverwacht om medische redenen niet de inenting krijgen die verplicht is voor uw reisbestemming. U kon dit ook niet weten.
 8. U kunt onverwacht en buiten uw schuld geen visum krijgen voor uw reisbestemming in het buitenland.
 9. U wordt buiten uw schuld werkloos en verliest daarmee een dienstverband.
 10. U krijgt na een periode van werkloosheid een baan aangeboden en uw nieuwe werkgever gaat niet akkoord met de geboekte reis, omdat u op de geplande reisdagen bij hem aanwezig moet zijn. Het moet daarbij gaan om een baan van minimaal twintig uur per week en voor minimaal zes maanden.
 11. Uw duurzame relatie of huwelijk wordt onverwacht ontbonden. Onder ‘een duurzame relatie’ verstaan we een relatie met een gezamenlijk huishouden die u kunt aantonen met een bewijs van inschrijving in de basisregistratie personen.
 12. U verliest op de dag van vertrek uw reisdocumenten en doet daarvan onmiddellijk aangifte bij de politie.
 13. Uw ouder(s) of kind(eren) heeft (hebben) onverwacht dringend zorg nodig, die u alleen zelf kunt geven.
 14. Het privévervoermiddel waarmee u de reis zou maken, valt binnen dertig dagen voor aanvang van de reis uit door een van buiten komend onheil. Dit voertuig kan niet op tijd worden vervangen of gerepareerd. Een ‘van buiten komend onheil’ is bijvoorbeeld een aanrijding, storm of diefstal. Pech, mechanische storing en dergelijke vallen hier niet onder. U moet hiervoor toestemming hebben van de Anker Alarm Centrale.
 15. U of een andere verzekerde moet thuis aanwezig zijn vanwege materiële schade aan een eigendom, (huur)woning of bedrijfsgebouw. U moet hiervoor toestemming hebben van de Anker Alarm Centrale.

Heeft u recht op een vergoeding, als u uw reis tussentijds moet afbreken? Dat geldt dat alleen in de volgende situaties:

 1. U, een familielid in 1e of 2e graad of een huisgenoot overlijdt, wordt ernstig ziek of raakt ernstig gewond door een ongeval.
 2. Een familielid in de 3e graad overlijdt.
 3. U of uw partner krijgt tijdens de zwangerschap complicaties.
 4. U, uw partner of uw inwonend kind moet onverwacht een medisch noodzakelijke ingreep ondergaan.
 5. De gastheer of gastvrouw die in het buitenland woont en bij wie u tijdens de reis zou verblijven, wordt ernstig ziek, raakt ernstig gewond door een ongeval of overlijdt.
 6. U moet terugkeren vanwege ernstige beschadiging van uw woning of van het bedrijf waar u werkt.

De annuleringsverzekering kunt u direct bij uw online reservering afsluiten of bij uw telefonische reservering.

Documenten