Great Vakantiehuizen

Callantsoog

Callantsoog

Geniet van dit prachtige filmpje van het pittoreske vakantiedorpje Callantsoog aan Zee.

Wat te doen in Callantsoog?

Callantsoog is een van de oudste en mooiste badplaatsen van het land met een oergezellig centrum. Je vindt in Callantsoog veel gezellige winkeltjes, terrassen en restaurants. In 2014 heeft het dorpsplein een facelift ondergaan. De meeste winkels in Callantsoog zijn het hele jaar door op zondag geopend, zodat er het hele jaar door een gezellige sfeer is. Hoge duinen scheiden het dorp met het heerlijke strand.

Strand Callantsoog

Al sinds jaar en dag wappert op het strand de Blauwe Vlag, een erkenning van de Europese Unie voor schoon en veilig strand. Het strand van Callantsoog heeft vijf strandpaviljoens: De Stern, Vos, de Toko, de Strandtent en Zilte Zucht. Daarnaast is er ook strandrestaurant WOEST. Alle locaties zijn geopend van april t/m oktober. Strandpaviljoen Vos en strandrestaurant WOEST zijn het hele jaar geopend, zodat je na een frisse strandwandeling je kunt opwarmen met een kop dampende chocolademelk. In de zomer is ligt het prachtige witte strand uitnodigend te wachten op de vele bezoekers. Daarnaast worden in Callantsoog ook regelmatig evenementen georganiseerd.

Naaktstrand Callantsoog

Ook voor de naturisten is er ruimte, iets te zuiden van Callantsoog ligt het eerste officiële naturistenstrand van Nederland. Uniek is de ligging van het centrum, vanaf het strand even het duin op en af en je komt midden in het bruisende centrum. In het centrum is de museumboerderij Tante Jaantje te vinden. Te bezoeken in de maanden mei t/m september. En kom je met de auto? Op de openbare parkeerplaatsen kun je gewoon gratis je auto parkeren!

Zwanenwater

Iets ten zuiden in de duinen is dit unieke natuurreservaat te vinden met allerlei mooie wandelroutes. De flora en fauna zijn van onschatbare waarde en uniek in Nederland. Zeer zeldzame planten zijn hier te vinden. Twee duinmeren zijn een voedingsbron voor de vele vogels die hier een broedplaats vinden.

Wil je iets meer vertier tijdens je vakantie? Dan is Callantsoog echt iets voor jou!

Onze Callantsoog tips:

  • Natuurreservaat Het Zwanenwater, het gehele jaar door een oase van rust met een unieke natuur en prachtige wandelroutes.
  • Het hippe strandrestaurant Woest, voor een heerlijke lunch of een romantisch diner aan zee.
  • Het vernieuwde dorpsplein met de vele gezellig restaurants en de diversiteit aan leuke winkels
  • Albert Heijn, de eerste in Nederland die 365 per jaar van 8.00 – 22.00 uur geopend is.

Callantsoog is een pareltje aan de Noordzeekust.

 
In de omgeving: 6km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten