Vakantie aan zee voor een eerlijke prijs

Callantsoog

 
Klik op de link en geniet van een film van het pittoreske dorpje Callantsoog
 
Callantsoog
Een van de oudste en mooiste badplaatsen van het land met een oergezellig centrum. Hier zijn veel winkeltjes, terrassen en restaurants. In 2014 heeft het dorpsplein een facelift ondergaan. De meeste winkels zijn het hele jaar door op zondag geopend, zodat er het hele jaar door een gezellige sfeer is.  Hoge duinen scheiden het dorp met het heerlijke strand.  Al sinds jaar en dag wappert op het strand de Blauwe Vlag, een erkenning van de Europese Unie voor schoon en veilig strand. Twee strandpaviljoens, (van april t/m oktober totaal 5) waarvan een strandrestaurant,  zijn het gehele jaar door geopend, zodat je na een frisse strandwandeling je kunt opwarmen met een kop dampende chocolademelk. In de zomer is ligt het prachtige witte strand uitnodigend te wachten op de vele bezoekers.
 
Naturistenstrand
Ook voor de naturisten is er ruimte, iets te zuiden ligt het eerste officiële naaktstrand van Nederland. Uniek is de ligging van het centrum, vanaf het strand even het duin op en af en je komt midden in het bruisende centrum.  In het centrum is de museumboerderij Tante Jaantje te vinden. Te bezoeken in de maanden mei t/m september. En kom je met de auto? Op de openbare parkeerplaatsen kun je gewoon gratis je auto parkeren!
 
Zwanenwater
Iets ten zuiden in de duinen is dit unieke natuurreservaat te vinden. De flora en fauna zijn van onschatbare waarde en uniek in Nederland. Zeer zeldzame planten zijn hier te vinden. Twee duinmeren zijn een voedingsbron voor de vele vogels die hier een broedplaats vinden.
 
Wil je iets meer vertier tijdens je vakantie? Dan is Callantsoog echt iets voor jou!
 
TIPS:
  • Natuurreservaat Het Zwanenwater, het gehele jaar door een oase van rust met een unieke natuur.
  • Het hippe strandrestaurant Woest, voor een heerlijke lunch of een romantisch diner aan zee. 
  • Het vernieuwde dorpsplein met de vele gezellig restaurants en de diversheid aan winkeltjes
  • Alber Heyn, de eerste in Nederland die 365 per jaar van 8.00 - 22.00 uur geopend is.
  • Callantsoog is een pareltje aan de Noordzeekust. 
Prachtige strand van Petten, Sint Maartenszee en Callantsoog Boerderij met tulpenvelden in de buurt van Petten, Sint Maartenszee en Callantsoog Strandopgang in Callantsoog