Vakantie aan zee voor een eerlijke prijs

Schagen

Gemoedelijke sfeer

Schagen is een klein stadje met ongeveer 19.000 inwoners. Rondom de kerk op de markt zijn zeer veel restaurants en gezellige terrasjes. Er is een overdekt winkelcentrum met gezellige winkeltjes en ook in het centrum vind je mooie verrassende winkels. Schagen is een echte uitgaansstad.

Schagen geniet vooral haar bekendheid door de West-Friese Folklore markten die op donderdag in de zomer plaatsvinden. Om circa 10.45 uur (West-Friezen kijken niet op een ’minuutje’) vertrekt de unieke optocht vanaf de Nwe. Laagzijde (paar minuten lopen vanaf het station) voorafgegaan door de boerenkapel ’De Uienhoop’. De bonte stoet van in originele Westfriese klederdracht gestoken Schagenezen en gasten, lopend of gezeten op of in boerenwagens, sjeezen en landauers, die getrokken worden door prachtige paarden, trekt dan via de Nieuwe Laagzijde, Gedempte Gracht, Markt, Noord, langs het schilderachtige Rapenpad, Nieuwstraat en vervolgens via de Markt, Rensgars, Herenstraat, Gedempte Gracht naar de Laan.

 

In Schagen vinden zeer veel evenementen plaats. Een overzicht vindt u op: http://www.uitinschagen.nl


Bekijk alle vakantiehuizen in Schagen!
Wet-Friese Omringdijk met schapen in Schagen Paasveetentoonstelling in Schagen West-Friese dansers Folkloremarkt Schagen West-Friese optocht tijdens West-Friese Folklore markt in Schagen Optocht tijdens West-Friese Folklore in Schagen Ringsteken, West-Friese Folklore markt Schagen West-Friese Folklore Schagen