Great Vakantiehuizen

Schagen

Schagen

Schagen is West-Friese gemoedelijkheid

Schagen is een klein stadje met ongeveer 19.000 inwoners. Rondom de Grote Kerk op de Markt in Schagen zijn zeer veel restaurants en gezellige terrasjes. Parkeren is er gratis. Je vindt er onder meer verschillende rijksmonumenten, een automuseum, rijtuigenmuseum, en enkele kleine andere musea, een escaperoom, kartbaan, trampolinepark, bowlingbaan, bioscoop Kinepolis. Schagen is een marktstad met elke donderdag een weekmarkt, met typische Westfriese producten.

Winkelen in Schagen

Het winkelcentrum Makado in Schagen is overdekt en heeft gezellige winkeltjes. Ook in het authentieke centrum vind je mooie verrassende winkels, van kledingwinkels, interieurwinkels, souvenirwinkels, hobbyzaken, kinder- en speelgoedwinkels tot drogisterijen, bakkerijen, slagers, boekenwinkels en sportwinkels.

Uitgaan Schagen

Schagen is de uitgaansstad van de regio. Tijdens o.a. het legendarische Paasvee wordt niet alleen vee tentoongesteld, maar is het echt feest in de horeca en op de markt. Verder trekt het traditionele Popweekend, altijd het eerste weekend van augustus, duizenden belangstellenden, die onder het genot van een drankje genieten van het gratis popfestival.

Klederdracht West Friesland zien?

Schagen geniet vooral haar bekendheid door de West-Friese Folklore markten die elke donderdag in de zomer plaatsvinden. Om circa 10.45 uur (West-Friezen kijken niet op een ’minuutje’) vertrekt de unieke optocht vanaf de hoek Nieuwe Laagzijde/Stationsweg (paar minuten lopen vanaf het station) voorafgegaan door de boerenkapel ’De Uienhoop’. De bonte stoet van in originele Westfriese klederdracht gestoken Schagenezen en gasten, lopend of gezeten op of in boerenwagens, sjeezen en landauers voortgetrokken door prachtige paarden, trekt door het centrum.

West-Friese Omringdijk

De 126 kilometer lange Westfriese Omringdijk is een wonder van menselijke hand. Dit monument slingert door het Westfriese landschap langs polders, molens, VOC-steden, stolpboerderijen, culturele verrassingen en heerlijke streekproducten. Kom fietsen of wandelen, bezoek een museum en proef de producten direct van het land.

Evenementen Schagen

In Schagen vinden zeer veel evenementen plaats. Een actueel overzicht vindt u op: www.visitschagen.nl

 
In de omgeving: 8km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten