Great Vakantiehuizen

Sint Maartenszee

Sint Maartenszee

Dit pittoreske dorpje, dat door het navigatiesysteem niet wordt gevonden, is een echt vakantiedorp. Er wonen heel weinig mensen in Sint Maartenszee aan de Noordzee. Het dorpje bestaat uit meerdere vakantieparken en campings. Door het prachtige duingebied wandel je in 10 minuten naar het heerlijk brede strand. Hier zijn twee strandpaviljoens waar je nippend aan een glas rosé van een romantische zonsondergang kunt genieten: Strandpaviljoen Zuid en Strandpaviljoen Noord. Strandpaviljoen Zuid blijft het gehele jaar door staan, zodat je ook tijdens een najaarsstorm van de hoge golven kunt genieten onder het genot van een kop dampende chocolademelk. De kinderen kunnen ravotten in attractiepark De Goudvis, terwijl de ouders op het nabijgelegen terras van het zonnetje genieten. Er worden ook regelmatig kofferbakmarkten bij de Goudvis georganiseerd, sinds 1987, elke zomermaand op de maandag, van 09.00 tot 16.00.

Tulpen, narcissen, hyacinten en andere bolbloemen

In het voorjaar ziet het er in de omgeving van St.Maartenszee toverachtig uit. Het is een ware kleurenpracht als achtereenvolgens de krokus-, narcissen-, hyacinten- en tulpenvelden tot bloei komen. Je waant je in een schilderij van een oude Hollandse meester als je al fietsend langs de velden rijdt. Een aanrader is het belevingspark Land van Fluwel (voorheen Fluwels Tulpenland) aan de Belkmerweg te Sint Maartenszee. Hier vind je een skelterbaan, het verstoppertjesbos, klimparcours, het Strand van Fluwel, bloembollenboemel en natuurlijk prachtige bloembollenvelden.

In Land van Fluwel leer je de historie van de tulpenbol aan de hand van een creatieve circuit. Aan het eind van je ontdekkingsreis kun je nagenieten met een hapje en drankje in de ‘koffiestal’. Of kun je een leuk souvenir scoren in de goed uitgeruste souvenirwinkel.

Winkelen en lekker uit (eten)

In Sint Maartenszee zijn diverse restaurants, winkeltjes en uitgaansgelegenheden.

Honden op het strand?

Geen probleem! Huisdieren zijn van harte welkom op het strand. Tussen 1 mei en 1 oktober aangelijnd tussen 9 – 19.00 uur, maar buiten deze tijden mogen honden loslopen op het strand in de hele gemeente Schagen.

Restaurants Sint Maartenszee

Naast de strandpaviljoens Noord en  New Zuid en bij Restaurant De Huiskamer van St. Maartenszee (de Goudvis), kun je ook terecht bij Duinerij Eeterij en Drinkerij aan de Westerduinweg, Eetcafe van Dam (Belkmerweg), Pizzeria O Sole Mio (Zeeweg), Pannenkoekenhuis Land van Fluwel. Daarnaast vind je in het naastgelegen Schagerbrug de restaurants Brasserie de Keuken, China Wok en Rondom Gelukkig.

Wandelen in de natuur

Natuurreservaat Het Wildrijk is in een waar eldorado voor natuurliefhebbers. In het voorjaar bloeien hier duizenden wilde hyacinten.

Sint Maartenszee een facelift?

Na Petten en Callantsoog is eindelijk Sint Maartenszee aan de beurt. De gemeente heeft geld gereserveerd om Sint Maartenszee op te knappen. Zo zal binnen afzienbare tijd verlichting worden geplaatst op het voetpad door de duinen naar zee. Het uitkijkpunt in de duinen wordt opgeknapt en er wordt onderzocht of er een tweede uitkijkpunt kan worden gerealiseerd. De verkeersveiligheid Zeeweg/Belkmerweg en Zeeweg/N9 wordt onderzocht. Verder wordt gekeken naar een eyecatcher om bij de ingang van Sint Maartenszee te plaatsen. Hopelijk wordt er snel mee begonnen!

BEACH Bus op Zonne-energie

In de zomermaanden rijdt in de duinen van Sint Maartenszee een beachbus op zonne-energie om strandgangers op een milieuvriendelijke manier naar het strand te brengen.

Mindervaliden, ontheffing strandopgang

Bent u slecht ter been of invalide, dan kunt u op vertoon van uw invalidenpas of bewijs van de arts, een chip voor de slagboom bij GREAT-Vakantiehuizen verkrijgen om met de auto naar het strand te gaan.

Zeevissen

Het strand van Petten is een uitstekende plek voor zeevissers. Vrijwel alle zeevissoorten zijn te vangen die je aan de Nederlandse kust kunt verwachten. In het voorjaar en herfst kun je veel platvis verwachten. Gul en wijting vind je er van oktober tot april. Paling, tong en zeebaars vang je hier van mei tot oktober.

 
In de omgeving: 2km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten