Great Vakantiehuizen

Petten

Petten

Vakantiedorp Petten

Ben je niet op zoek naar massatoerisme, maar wel naar authenticiteit? Dan biedt het dorp Petten aan Zee een uitstekende bestemming. Hier vind je een fantastisch breed en uitgestrekt strand een mooi duingebied met een heerlijk bos. In het kwetsbare duingebied ligt een heerlijk bosmeertje. De tentoonstelling Zand tegen Zee in Informatiecentrum Kust aan de Strandweg 4, vertelt over de onlangs uitgevoerde zandsuppletie Camperduin, de Hondsbossche Duinen en het roemruchte verleden over de strijd tegen het water.

Vierde dorp

Petten heeft als dorp al veel meegemaakt. Voor zover is na te gaan is dit alweer het vierde dorp! De Pettemers voeren van oudsher een strijd tegen het water. Petten heeft alles wat je in een vakantie wenst. Een heerlijk breed strand, een prachtig duin- en bosgebied voor wandelen en fietsen en een gezellig centrum met winkels, terrasjes en restaurants.

Petten strand en Plein

Ben je al even niet in Petten geweest? Dan zul je opkijken van de metamorfose! Om Petten en het verdere achterland te beschermen tegen overstromingen is tussen Camperduin en Petten een zandsuppletie uitgevoerd. Er zijn tonnen kubieke meters zand opgespoten, waardoor er een enorm groot strand is ontstaan. De strekdammen zijn onder het zand verdwenen. Ook zijn er kunstmatig nieuwe duinen gemaakt. Hier zullen in de toekomst twee strandpaviljoens worden geplaatst. Het “oude” strand is ook onherkenbaar veranderd. Het strand is enorm en er is een panoramaduin gecreëerd, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over het dorp, het strand en zee. Op dit moment krijgt het dorpsplein een mega opknapbeurt. Dus ben je van plan om dit jaar Petten te bezoeken? Je zult versteld staan van en het strand en het zo fantastisch opgeknapte Plein!

Vakantieverblijven Petten

Er zijn diverse verblijfsaccommodaties aanwezig in Petten. Van een eenvoudig zomerhuisje tot een prachtige villa in het Corfwater. Verder zijn er twee campings en een bungalowpark. In het centrum van Petten zijn diverse winkels en een supermarkt. Lekker uit eten in Petten? Restaurants om uit te proberen zijn Zo Gewoon, De Watersnip, Pizzeria Bella Napoli en Restaurant Buiten. In Petten zijn Bar-Discotheek De Branding met daarnaast café De Snor een waar begrip voor het uitgaanspubliek.

Kleurenpracht

In het voorjaar is de directe omgeving omgetoverd in een ware kleurenpracht. De bloeiende tulpenvelden zorgen voor een geweldig kleurenpalet. Bij Petten begint namelijk het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld, dat zich helemaal uitstrekt tot Den Helder. Van begin april tot medio mei vinden er talloze evenementen plaats in het kader van Bloeiend Zijpe. Klik hier de actuele informatie.

Zeevissen

Het strand van Petten is een uitstekende plek voor zeevissers. Vrijwel alle zeevissoorten zijn te vangen die je aan de Nederlandse kust kunt verwachten. In het voorjaar en herfst kun je veel platvis verwachten. Gul en wijting vind je er van oktober tot april. Paling, tong en zeebaars vang je hier van mei tot oktober.

Mindervaliden, ontheffing strandopgang

Bent u slecht ter been of invalide, dan kunt u op vertoon van uw invalidenpas of bewijs van de arts, een chip voor de slagboom bij GREAT-Vakantiehuizen verkrijgen om met de auto naar het strand te gaan.

 
In de omgeving: 3km

Bekijk vergelijkbare faciliteiten