Vakantie aan zee voor een eerlijke prijs

Petten

Gewoon leuk
 
Geen massatoerisme
Ben je niet op zoek naar massatoerisme, maar wel naar authenticiteit? Dan is Petten een uitstekende bestemming. Hier vind je een fantastisch breed en uitgestrekt strand een mooi duingebied met een heerlijk bos. In het kwetsbare duingebied ligt een heerlijk bosmeertje. Tentoonstelling Zand tegen Zee vertelt over  de onlangs uitgevoerde zandsuppletie en het roemruchte verleden over de strijd tegen het water.
 
Vierde dorp
Het dorp heeft al veel meegemaakt. Voor zover is na te gaan is dit alweer het vierde dorp! De Pettemers voeren van oudsher een strijd tegen het water. Eigenlijk heeft Petten alles wat je in een vakantie wenst. Een heerlijk strand, een prachtig duin- en bosgebied en een gezellig centrum met winkels, restaurants en terrasjes.
 
Nieuw strand en Plein
Ben je al even niet in Petten geweest? Dan zul je opkijken van de metamorfose! Om Petten en het  verdere  achterland te beschermen tegen overstromingen is tussen Camperduin en Petten een zandsuppletie uitgevoerd. Er zijn tonnen kubieke meters zand opgespoten, waardoor er een enorm groot strand is ontstaan. De strekdammen zijn onder het zand verdwenen. Ook zijn er kunstmatig nieuwe duinen gemaakt.Hier zullen in de toekomst twee strandpaviljoens worden geplaatst. Het "oude" strand is ook onherkenbaar veranderd. Het strand is enorm en er is een panoramaduin gecreëerd, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over het dorp, het strand en zee. Op dit moment krijgt het dorpsplein een mega opknapbeurt. Dus ben je van plan om in 2016 Petten te bezoeken? Je zult versteld staan van en het strand en het zo fantastisch opgeknapte Plein!
 
Vakantieverblijven
Er zijn diverse verblijfsaccommodaties aanwezig in Petten. Van een eenvoudig zomerhuisje tot een prachtige villa in het  Corfwater. Verder zijn er twee campings en een bungalowpark. In het centrum zijn diverse winkels, waaronder een supermarkt en restaurants. Bar-Discotheek De Branding met daarnaast café De Snor zijn een begrip voor het uitgaanspubliek.
 
Kleurenpracht
In het voorjaar is de directe omgeving omgetoverd in een ware kleurenpracht. De bloeiende tulpenvelden zorgen voor een geweldig kleurenpallet. Bij Petten begint het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld dat zicht uitstrekt tot Den Helder. Van begin april tot medio mei vinden er talloze evenementen plaats in het kader van Bloeiend Zijpe.  Kijk voor de actuele informatie op http://www.bloeiendzijpe.nl
Nieuw panoramaduin, strand, Petten Nieuwe brede strand van Petten Uitzicht op het Corfwater, Petten Weids uitzicht op het nieuwe brede strand van Petten Uitzicht op de Noordzee in Petten Avondfoto strand, zee Petten nieuwe strand, duinen bij Petten zonsondergang bij strand van Petten Tulpenvelden in de omgeving van Petten blik op de polders van de omgeving Petten Zwanen in de Singel van Petten.