Contactgegevens

Great Vakantiehuizen
Belkmerweg 79 B
1753 KD Sint Maartenszee
The Netherlands
T +31 224 561377
E info@greatvakantiehuizen.nl
Vakantiehuizen Schagen - GREAT vakantiehuizen aan Zee
fade
4773
page-template-default,page,page-id-4773,mkd-core-1.3,mkdf-social-login-1.4,mkdf-tours-1.4.3,voyage child theme-child-ver-1.0,voyage-ver-2.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-full-width-wide-menu,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

Vakantiehuizen Schagen

Gemoedelijke sfeer

Schagen is een klein stadje met ongeveer 19.000 inwoners. Rondom de kerk op de markt zijn zeer veel restaurants en gezellige terrasjes. Er is een overdekt winkelcentrum met gezellige winkeltjes en ook in het centrum vind je mooie verrassende winkels. Schagen is een echte uitgaansstad.

Schagen geniet vooral haar bekendheid door de West-Friese Folklore markten die op donderdag in de zomer plaatsvinden. Om circa 10.45 uur (West-Friezen kijken niet op een ’minuutje’) vertrekt de unieke optocht vanaf de Nwe. Laagzijde (paar minuten lopen vanaf het station) voorafgegaan door de boerenkapel ’De Uienhoop’. De bonte stoet van in originele Westfriese klederdracht gestoken Schagenezen en gasten, lopend of gezeten op of in boerenwagens, sjeezen en landauers, die getrokken worden door prachtige paarden, trekt dan via de Nieuwe Laagzijde, Gedempte Gracht, Markt, Noord, langs het schilderachtige Rapenpad, Nieuwstraat en vervolgens via de Markt, Rensgars, Herenstraat, Gedempte Gracht naar de Laan.

In Schagen vinden zeer veel evenementen plaats. Een overzicht vindt u op: www.visitschagen.nl